Een wagen huren in het buitenland? Dan moet je hierop letten.

Prijzen en voorwaarden Neem voor je vertrekt de tijd om de prijzen en de voorwaarden te vergelijken. Doe dit ruim op tijd, want in sommige periodes is het aantal beschikbare voertuigen beperkt. Ook ben je soms beter af met een fly & drive formule die sommige luchtvaartmaatschappijen aanbieden, omdat dit financieel interessanter is. Wees er ook van bewust dat de goedkoopste tarieven soms minder interessant zijn wanneer je de huurvoorwaarden en de waarborgen bekijkt.

Een wagen huren in het buitenland? Dan moet je hierop letten.2024-06-16T06:29:15+02:00

Rijd je nog steeds rond met je winterbanden? Dan is het hoog tijd om ze te verwisselen!

Ben jij ook iemand die dit steeds vergeet of denkt dat het niet uitmaakt met welke wanden je rond rijdt? Dan schiet je toch beter meteen in actie. Ook al is het niet verboden om rond te rijden met winterbanden in de zomer, toch is het veel veiliger om over te schakelen op zomerbanden of 4 seizoensbanden. De remafstand wordt immers langer en de wegligging is minder goed met winterbanden in de zomer, zeker voor zwaar geladen wagens of bestelwagens. Bovendien verbruik je meer brandstof als je met winterbanden blijft rijden in de zomer.

Rijd je nog steeds rond met je winterbanden? Dan is het hoog tijd om ze te verwisselen!2024-06-16T06:29:15+02:00

Heerlijk en gerust de baan op met de moto

Ben je van plan om de weg op te gaan met je motor? In België is het verplicht om een verzekering BA Motorrijtuigen (Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) af te sluiten. Deze verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade die je anderen zou kunnen toebrengen met jouw voertuig. Overweeg je een verzekering voor je motorfiets af te sluiten? Of je nu kiest voor een nieuw exemplaar of een tweedehands model, met een verzekeringsoplossing op maat voor je motorfiets krijg je er direct een stukje gemoedsrust bij.

Heerlijk en gerust de baan op met de moto2024-06-16T06:29:15+02:00

We zijn uit elkaar… maar ben ik dan nog wel goed verzekerd?

Wellicht hebben u en uw partner samen verzekeringen afgesloten voor het gezin, de auto, het huis, enzovoort. Maar wat gebeurt er met deze verzekeringen als u uit elkaar gaat? De regel is dat u in alle gevallen uw verzekeringen moet laten controleren om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd blijft. Controleer ook of er verzekeringspolissen zijn waarvoor u de begunstigden moet aanpassen.

We zijn uit elkaar… maar ben ik dan nog wel goed verzekerd?2024-06-16T06:29:15+02:00

Zijn mijn zonnepanelen verzekerd?

Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, zijn die dan automatisch verzekerd in je brandverzekering? Moet je je verzekeraar verwittigen wanneer je zonnepanelen hebt? Zijn zonnepanelen verzekerd tegen brand- en stormschade? Dit zijn allemaal vragen waarvoor je bij ons terecht kan.

Zijn mijn zonnepanelen verzekerd?2024-06-16T06:29:15+02:00

Zo ga je gerust op citytrip

Sta je op het punt om je volgende stedentrip te maken? Voordat je je koffers inpakt en vol enthousiasme de deur uit rent, is het slim om deze handige checklist voor stedentrips te raadplegen. Of je nu een weekendje weg gaat of een uitgebreide stedentrip hebt gepland, een goede inpaklijst kan ervoor zorgen dat je niets belangrijks vergeet. Met deze checklist ben je goed voorbereid op je reis! Documenten Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt:

Zo ga je gerust op citytrip2024-06-16T06:29:15+02:00

Kan je je tuin verzekeren?

Het mooie weer is in aantocht en dus worden alle tuinspullen terug bovengehaald. Je hebt dure tuinmeubelen, een mooie aanplanting bomen, een robotmaaier, een tuinhuis, een peperduur bbq-stel, een serre of een zwembad in de tuin… maar zijn deze wel verzekerd voor diefstal of schade?

Kan je je tuin verzekeren?2024-06-16T06:29:15+02:00

Verzeker je huispersoneel

Wanneer je huispersoneel in dienst neemt, ben je wettelijk verplicht om hen te verzekeren. De verzekering ‘huispersoneel’ is een arbeidsongevallenverzekering die lichamelijke schade als gevolg van een ongeval vergoedt, terwijl er voor jou gewerkt wordt. Het gaat hierbij om ongevallen die zich voordoen in de professionele sfeer of op de normale weg van en naar de werkplek (jouw woning).

Verzeker je huispersoneel2024-06-16T06:29:15+02:00

Waarom een fietsverzekering nemen?

Het is niet alleen belangrijk om je fiets te beschermen, maar ook jezelf. Raak je gewond bij een fietsongeval, dan kan je beroep doen op een bestuurdersverzekering voor de lichamelijke schade die je opgelopen hebt. Bijstandsverzekering Je kan ook een bijstandsverzekering afsluiten zodat je verzekerd bent wanneer je bijvoorbeeld een platte band of lege batterij hebt, je sleutels kwijt bent of het slachtoffer geworden bent van vandalisme of diefstal.

Waarom een fietsverzekering nemen?2024-06-16T06:29:15+02:00

Hoe vervoer je je kind veilig in de auto?

Uit onderzoek blijkt dat 73% van de ouders kinderen tussen 0 en 4 jaar niet veilig meenemen in de wagen, en dat meestal zonder dat ze het doorhebben. In principe ben je verplicht om een kinderzitje of zitverhoger te gebruiken tot 1,35 meter. Uiteraard zijn er verschillende gradaties in kinderzitjes. Een zitverhoger mag namelijk pas gebruikt worden vanaf wanneer je kind 22 kilo weegt en/of 1,25 meter lang is.

Hoe vervoer je je kind veilig in de auto?2024-06-16T06:29:15+02:00
Go to Top